Grillstugan

Grillstugans stockar, som en gång i tiden fungerat som vågbrytare, har hört många historier och “klingande toner” under mörknande kvällar. Här kan du grilla eller tillreda din mat på elplattorna. Ta med egen grillkol eller använd i nödfall ved. Här kan du också diska dina kärl. I grillstugan finns anslagstavlan och gästboken, det är önskvärt att alla besökare fyller i gästboken, tack för det.

Bastun

Byggnaden består av själva bastun med tvättrum och en bastukammare. I bastun används endast vatten från Fårholmens egen brunn, INTE SALTVATTEN! Den som badar bär ved och vatten och fyller på efter badet. Vistas en rimlig tid i bastun om andra badare väntar på sin tur. När du badat färdigt, meddela gärna om att bastun blir ledig. I bastukammaren kan man under kallare dagar elda en brasa i den öppna spisen. Ett dopp i det blå lyckas bra från simbryggan alldeles intill. Gå gärna i vattnet från badstegen. Hoppar gör du på egen risk, OBS! En sten finns till vänster. Ta hänsyn till andra bastubadare, renlighet ökar trivseln, så lämna bastun gärna i ett sådan skick som du själv vill att den skall vara när du nästa gång använder den.

Bodan

Bodan är stället där alla officiella tillställningar på holmen försiggår såsom säsonginvigning, dimission och höstavslutning. Medlemmarna har möjlighet att hyra bodan för en längre eller kortare period. Se separat hyresanvisning. Bodan är uppdelad i ett rum och ett lagerutrymme. I själva Bodan, där man kan övernatta, finns en bred våningssäng och en bäddsoffa. Vidare är Bodan utrustad med elbelysning, elspis, kylskåp, kaffekokare, mikrovågsugn och en vedkamin. Vedkaminen används i första hand för uppvärmning. Lite kokkärl och matkärl finns till övernattarens förfogande. Tag med eget dricks- och matlagningsvatten. Vattnet i brunnen duger inte till dricksvatten! I byggnadens andra ända finns ett lagerutrymme. 

För att hyra bodan, kontakta per e-post: sekreteraren@snavs.fi Bodan uthyrs endast till föreningens medlemmar i myndig ålder.

Hyresdygnet börjar kl. 18.00 och slutar följande dygn kl. 17.00.

Ett hyresdygn på en vardag kostar, 30€, tre vardagsdygn kostar 75€. Ett dygn på veckoslut (fre-sön) kostar 40€. En vecka (sju dygn) kostar 150€.

Den längsta enhetliga hyresperioden är en vecka. Förhansbokning för sommarsäsongen börjar 1 maj.  Om två eller flere hyresgäster har skickat förhandsbokning för samma tid, ges företräde till hyresgäst som inte tidigare hyrt bodan, annars utförs lottdragning vars resultat meddelas alla parter så fort som möjligt.

Tag kontakt: sekreteraren@snavs.fi för bokning eller om du har frågor. I samband med bokningsbekräftan får du  en “Kom ihåg som hyresgäst” -lista med info och regler för hyrestiden.

Avgift för den gjorda bokningen bör betalas inom en vecka efter bekräftad bokning, eller vid sena bokningar före bodan tas i disposition. Ingen betalningspåminnelse skickas, bokningen förfaller om betalningen uteblir.

Bodan hyrs inte ut då föreningen har gemensamma aktiviteter på Fårholmen. Bodan hyrs ut endast åt myndig föreningsmedlem. Personen som hyr bodan är ansvarig för att alla i sällskapet som vistas där under hyrestiden följer reglerna.

Bodan lämnas städad och i skick då hyrestiden tar slut. Lämna inte överblivet vatten, mat eller personliga saker i Bodan.

Brunnen

Finns på stigens högra sida mitt emot bodan. Vattnet i brunnen är INTE drickbart, men det duger bra för tvättning. Brunnen är inte en plats där man tvättar sig eller en lekplats! En elktrisk pump finns tillgänglig under sommarsäsongen. Fungerar den inte så får man reparera den eller använda handpumpen! 

Utedassen

Komposterande toaletter är installerade i utedassen. Bruksanvisning finns i vardera dasset som man SKALL bekanta sig med. Inga “främmande” föremål får sättas i utedassen, dvs allt som innehåller PLAST i någon form eller annat icke förmultnande. Det lutar en pinne (kraka) mot dasset. Den kan DU använda om fyllnadsgraden bekymrar dig. Läs i bruksanvändningen hur du skall göra. Använd torrströ… mera finns i lagret!

“Muttern”

Som lusthuset heter, finns uppe på berget när du följer stigen upp efter utedassen. Muttern är en förträfflig plats att bl.a. avnjuta en picknick i kvällskymningen… Skriv gärna några ord i “mutterns” gästbok. Rör dig försiktigt uppe på berget!

Trollstigen

Byggdes sommaren 2007 av ett talkogäng som heter duga under ledning av dåvarande disponent Stefan Granberg. På bara några få timmar byggdes ett antal broar över bergskrevor under tiden som konstnärliga damnavigatörer “trollade” fram troll ur naturens byggnadsverk. Trollen har förökat sej under årens lopp. Det finns nu också en “pussan”bänk uppe på trollberget.

 

Postad: April 22, 2018