Båtsäsongen är påbörjad

Styrelsen möttes, delvis på distans, delvis i vår fina ljusa möteslokal, för att diskutera det pågående verksamhetsårets program. Besiktningsverksamheten har påbörjats, läs mer om besiktning och medlemskap i båtsektionen på dess egna sida här på webbplatsen. Navigationskurserna är avslutade, och vi hoppas verkligen att examen kan ordnas den 21.5. och/eller 4.6. 2021. Vi beklagar att kursdeltagarna pga Coronaepidemin inte kunnat skriva examen ännu, men vi gör vårt bästa för att få detta att gå av stapeln. Plats för examensskrivning meddelas med det snaraste, genast då restriktionerna ger klartecken för detta.

SNavS styrelsemöte på Immersby brandkårshus.

Vi hoppas naturligtvis att de planerade programmen kan utföras i år. Sekreteraren tar emot bokningar till Mjölö utfärden i september, sekreteraren@snavs.fi . Bussen är redan reserverad och vi meddelar mera detaljer då allt är fastslaget. Våra interna kortkursers datum uppdateras i verksamhetsplanen efter hand, vi får hålla oss ett tag ännu tills myndigheterna lättar lite på restriktionerna och det är säkert för oss att träffas inomhus. Vår simulator väntar på användare, flaggsignalering, miljövänliga hygienprodukter, splitsande av rep och praktisk motorbåtsövning vill vi ju alla vara med om. Styrelsen har ansökt om bidrag från Sibbo Sparbanksstiftelse för anskaffning av en ny liten räddnings/övningsbåt till Fårholmen, något nytt också för våra juniorer. Vi skall satsas på att locka ungdomar med i verksamheten. Genom att bygga upp ett naturligt intresse för båtliv och navigering görs tröskeln lägre för att anmäla sig till en navigationskurs och delta i föreningsverksamheten. Upp till kampanj!

Föreningens ivrigaste båtfarare har sjösatt sina båtar och besökt Fårholmen på vappen. Inga större skador har uppstått under vintern så talkon 22.5. 2021 blir allmän upprustning, städning, vedhuggning, krattande, brunnsunderhåll osv, välkommen med, kaffe och förfriskningar bjuds. Du som besöker Fårholmen och vistas där i sommar får gärna pyssla med underhållsarbete om du vill. Det här är naturligtvis inget tvång, men om du känner för “kroppslig aktivitet” så kommer det att finnas information i grillhuset om vad som kan göras.

Vår bryggansvariga i SibboStrand har försett föreningens reserverade bryggplatser med nummer och namnlappar för säsongen. Alla platser för små båtar är upptagna, några få av de största platserna finns lediga, läs mer om bryggplatserna på dess egna sida här på webbplatsen.

SNavS styrelse önskar ett livligt deltagande i verksamheten, och många besökare ute på Fårholmen i år. Följ med uppdateringar här på webbplatsen och i vår facebookgrupp. Vi ses!

Solnedgång i början av maj 2021 på Fårholmen, foto Mari Ahrenberg.

 

 

Postad: April 22, 2018