Cirkulär 2 2023

Publicerad: 22-05-2023

Sommaren är bakom hörnet, och föreningens 50: nde verksamhetsår har kört i gång. Utdelningen av jubileumsskriften är på gång och en del av medlemmarna har redan fått den i sin postlåda. Vi siktar på att alla får den inom maj månad. I senaste cirkulär kom verksamhetsplanen för året och några av aktiviteterna har redan varit. Senast var vi en busslast till Åbo sjöfartsmuseum. Till följande blir det vårtalko på Fårholmen, där landgångar ska läggas ut, stigar krattas och byggnaderna städas. Talkot är lördagen 20.5. Välkomna med och hjälpa till att ställa i gång vårt gemensamma sommarställe.

En förändring i verksamhetsplanen är att den planerade barn och ungdomsdagen i juni hålls samtidigt med aktivitetsdagen i augusti. Långfärden till Lovisa är 7.7. För den som inte har möjlighet att delta med båt, men som vill umgås med andra medlemmar, går det att komma till Lovisa med bil för att äta tillsammans på restaurang.

På Fårholmen finns bryggström och vi vill påminna alla som använder den att komma ihåg att betala för den. Ingen skild faktura skickas ut, utan den får var och en betala för enligt användning. Ett dygn kostar 7 euro, och hela säsongen 30 euro. Summan betalas in på föreningens konto, med eget namn och bryggström i meddelanderutan.

Den här månaden kör besiktningstillfällen i gång. Behöver båten skrovbesiktas får ni kontakta besiktningsmännen på besiktning@snavs.fi för att boka en skild tid. Tidtabellen för föreningens besiktning är: 16 MAJ KL: 18-20 KALKSTRAND, 25 MAJ KL:18-20 JOENSUU, 10-11. JUNI KL:10-15 FÅRHOLMEN, 15 JUNI KL: 18-20 SIBBO STRAND.

En uppdaterad verksamhetsplan för 2023

20. MAJ VÅRTALKO FÅRHOLMEN.

7. JULI LÅNGFÄRD TILL LOVISA.

12. AUGUSTI AKTIVITETSDAG FÖR BARN, UNGA OCH VUXNA, FÅRHOLMEN.

PÅ HÖSTEN 2-3 PRAKTISKA BÅTFÖRARKURSER.

7. OKTOBER JUBILEUMSFEST SVARTBÖLE.

NOVEMBER TVÅLKURS I SVARTBÖLE.

DECEMBER JULKAFFE PÅ IMMERSBY FBK.

Förra höstens praktiska båtförarkurs var fullbokad, så det lönar sig att vara i god tid med att reservera en plats för höstens kurs. Ni kan ta kontakt med Ben på ben.packalen@arlafoods.com eller 0505641501 för att boka plats.

Bodans uppdaterade hyra: 1 dygn på vardag 30 euro, 3 dygn på vardag 75 euro, 1 dygn veckoslut 40 euro 1 vecka 150 euro. Bodan kan hyras via mig på sekreteraren@snavs.fi.

Föreningen har fått en ny lärare Carl ”Peppe” Schauman som kommer att hålla skärgårdsskepparkursen i Sibbo institutet hösten 2023. Vi har också fått en till båtbesiktare, Arild Moen, med sakkunnighet inom segelbåtar.

Föreningens mångåriga kassör Kari Nikula slutar och styrelsens nya medlem Niklas Lindblad är vår nya kassör. Vi välkomnar alla nya till vårt team! Trevlig fortsättning på våren och ha en skön sommar!

Pernilla Åberg, sekreterare