Sommarens höjdpunkt är här, midsommar! I år utlovas de bästa väderleksförhållanden man kan önska sig för att fira midsommar i skärgården, så ut på böljan bara bland alla andra båtfarare. Påminner här om att håll utkik, håll säker och hänsynstagande fart på din båt, flytvästar på, ingen alkohol så länge du står bakom rodret, och du som är befälhavare, tag ditt ansvar. Du har både rätt och skyldighet att kommendera då det gäller er och andras säkerhet. Kolla att utrustning och farkosten är i skick innan ni åker ut, och NJUT, sommaren är kort.

Ni som rör er till sjöss får gärna dela med er av era iakttagelser och upplevelser. Skriv en liten story och fotografera intressanta motiv som ni sedan skickar till eva.sundman@pp.inet.fi vilka sedan kan publiceras här på webbplatsen. Det är skoj att läsa berättelser och titta på bilder från medlemmarnas upplevelser och sjöfärder.

Nu ska vi alla njuta av högsommaren och midsommarens fröjder och så återkommer vi efter helgen. Ha det så bra!

Tack till talkofolket på Fårholmen

Stränder och byggnader är städade, bryggor och landgångar på plats, ved i lidret, vattenpumpen, skyltar och annat smått och gott har installerats för att underlätta vår vistelse på sommarstället. 19 personer, plus de som tjuvstartat, skall ha ett stort tack för arbetsinsatser som behövs göras varje vår för att stället skall vara trivsamt och inte förfalla, och tack till kokerskan för den goda soppan! Ta en titt på webbplatsens INFO-sida/Fårholmen, där hittar du en massa uppgifter om vår gemensamma stödjepunkt och sommarställe. Hoppas vi träffas på Fårholmen under sommaren. Här under ser du några bilder från uppbådet.

Båtsäsongen 2022 har börjat

Fyra personer deltog i vårens svenskspråkiga kustskepparexamen i Sibbo. Vi önskar er lycka till och ser fram emot att träffa både er och kustskepparna från höstens examen under sommaraktiviteterna.

Båtbesiktningar inom föreningen har påbörjats för säsongen 2022, och förberedelser för föreningens jubileumsår 2023 är på gång. Verksamhetsplanen på den här webbplatsens info -sida håller dig uppdaterad med kommande aktiviteter.

Behållning från årsmötet 2022

19 personer deltog, 18 på plats och en på distans. Stämningen var god, vi har ju inte träffats för ofta under de senaste två åren så det här behövdes.

Ärenden enligt föreningens stadgar behandlades. Mötet konstaterade att några små fel finns i verksamhetsberättelsen för år 2021, felen korrigeras och berättelsen publiceras här på webbplatsen efter det. Bokslutet behandlades, verksamhetsgranskningsberättelsen av revisorn var av misstag fel daterad så den rättas också. Bokslutet, ansvarsfrihet för styrelsen, årets verksamhetsplan och budget fastställdes.

Som styrelseordförande fortsätter Ben och de övriga styrelsemedlemmarnas antal, och också personer, förblir oförändrade. Verksamhetsgranskare och suppleant återvaldes. Styrelsen tackar för förtoendet och försöker på bästa sätt jobba vidare med föreningens angelägenheter.

Föreningens inskrivningsavgift bibehålles (250€) men medlemsavgiften höjs från och med i år med en femma, den är således nu 40€/år. Detta motiveras med den allmänna prishöjningen på i princip allt, och att vi har ett jubileumsår på kommande. Inga arvoden åt styrelsemedlemmar och funktionärer betalas ut under år 2022.

Efter avslutat möte framfördes gratulationer till fyra trogna föreningsmedlemmar med anledning av deras jämna bemärkelsedagar. Intressepriset ratten tilldelades Magnus för hans stora insats som ledare och arrangör av båtbesiktningar inom föreningen och upprätthållandet av båtregistret och båtsektionen. Under kaffebjudningen presenterades och diskuterades upprätthållandet av föreningsarkivet som genomgår en förnyelse där onödigt förintas och väsentligt omsorteras och delvis digitaliseras.

Vi kan konstatera att mötet var lyckat, och nu hoppas vi på att vårens och sommarens program kan genomföras utan större ändringar. Det var verkligen trevligt att ses och diskutera tillsammans, tack till alla mötesdeltagare.

Följ med föreningens annonseringen i verksamhetsplanen på Info-sidan.

Nästa uppdatering i SNavS-journalen kommer att innehålla info om planerna för jubileumsåret och förbättringsarbeten på Fårholmen. Till dess, börja rusta igång båten för snart är det sommar!

Bilder från årsmötet 2022

Sjökortsnavigering övades

En koncentrerad grupp på 10 personer “torrnavigerade” 2.3.2022. Alla konstaterade att övning behövs och är trevligt att göra tillsammans. Tack till övningsledaren och deltagarna!

Postad: April 22, 2018