Cirkulär 3, 2020

Publicerad: 06-11-2020

Året börjar närma sig sitt slut, och det här är ett år som säkert komma att gå i historien. Hoppas ni alla mår bra och att ni har fått vara friska.  Vi får hålla tummarna upp för ett bättre år nästa år.

 • Det gångna föreningsåret har även varit väldigt ovanligt. Året skulle inledas med en kurs i att laga egna hygienprodukter, olivtvål, ansiktskräm och fotbadsalt. Kursen måste först flyttas pga sjukdom och sedan blev den inhiberad pga pandemin. Den ordnades första gången förra året och var väldigt omtyckt, så vi får hoppas på att den kan ordnas igen bara läget tillåter det.
 •                                               
 • Vårmötet hölls precis som ordnat och under året har föreningens förnyade stadgar blivit godkända av Finlands navigationsförbund och av patent- och registerstyrelsen.
 •                                                                    
 • Utfärden till Tallinn blev inhiberad på grund av för få deltagare, och det vi inte visste då var att den ändå skulle ha blivit inhiberad då den var planerat till veckoslutet då regeringen började förbereda undantagstillståndet.

 • Därmed blev även kursen i att splitsa rep avbokad. På aktivitetsdagen 2019 hade vi rep splitsning som en aktivitet och den var omtyckt och intressant, men vi ordnar den på nytt när pandemin är under kontroll.

 • Sommarens båtbesiktningar ordnades för första gången på distans via telefon och med foton. Besiktningsteamet tackar alla som höll sig till de utsatta tiderna för att vara i kontakt med besiktningsmännen.

 • Sommarens diplomutdelning slogs ihop med aktivitetsdagen då det var lugnare med tanke på covid-19. Då firades de nyutexaminerade och vi hade maritim frågesport samt kasttävling på programmet. Midsommaren kunde också firas som vanligt.

 • Höstens utfärd till Stora Mjölö kunde inte heller ordnas då vi följde myndigheternas rekommendationer, men förhoppningsvis kan vi ordna den nästa höst istället.

 • Förra hösten blev föreningen beviljad understöd av sparbanksstiftelsen för att anskaffa ett simulatorprogram och material som behövs för dess användning. Det har varit en lång process då det har varit svårt att få kontakt med de rätta personerna under året, men äntligen börjar vi ha beställningen klar och materialet på kommande. Med simulatorprogrammet kan man via datorn öva olika navigeringsuppgifter och att hantera båten i olika väderförhållanden. När materialet är klart och vi har bekantat oss med det ska kvällar för föreningsmedlemmarna ordnas.  Till vår utrustning kommer att höra 2 skärmar, en för kusken och en för navigeraren.

 • På Fårholmen blev bryggorna flyttade till sina rätta platser efter vinterisens framfart. Ett vattenrör placerades under stenarna mot Fårholmsungen mellan lagunen och Kalkstrandsfjärden för att vattnet inte ska bli stillastående i lagunen. Efter flera års planerande och funderande tog Stefan och Mosse tag i saken och snickrade ett staket på bryggfundamentet. Ett stort tack till dem!

Jag önskar er alla en färggrann och frisk höst! Sköt om er.

Hälsningar Pernilla Åberg, sekreterare