Cirkulär 1, 2020

Publicerad: 10-02-2020

Cirkulär 1/2020

Vintern hann aldrig ens börja hos oss förrän den börjar ta slut. Vi får hoppas på en vårligare vår och en somrigare sommar istället. För den inkommande våren och sommaren har vi igen planerat olika program. I mars bär det åt till Tallinns sjöfartsmuseum. Mer om det längre ner i cirkuläret.

Många av er har säkert läst i tidningarna om simulator-programmet som navigationsklubben i Borgå har införskaffat. SNavS har blivit beviljade understöd av sparbanksstiftelsen och har under arbeta att införskaffa samma program och utrustningen som behövs. Vi siktar på att ha allt klart till hösten och kan sedan börja använda programmet med medlemmarna.

Bokningssystemet till Bodan på Fårholmen har fått mycket välförtjänt kritik. Jag kommer själv, som administratör, lätt in på kalendern och ser hur den är ledig så det går utmärkt att kontakta mig på sekreteraren@snavs.fi med sina önskemål så kollar jag kalendern och återkommer så snabbt som möjligt. I Bodan finns en dubbel våningssäng och en utdragbar soffa, dvs. 6 sovplatser. Där finns inget rinnande vatten men brunnen är bara några steg från trappan. Dricksvattnet får man ta med sig från fastlandet, det finns tex en kran med dricksvatten intill bryggan i Kalkstrand. På Bodan finns elspis, vedspis, kaffekokare och mikrovågsugn. Man kan grilla endera på en liten bollgrill eller i grillhuset.

KALLELSE TILL VÅRMÖTE SÖNDAGEN 23.2.2020 KL:15 PÅ BOX FBK Ärenden Val av ordförande och sekreterare för årsmötet samt 2 protokolljusterare och rösträknareKonstateras att mötet är stadgeenligt sammankallat och beslutförtBeslutes vilka ärenden som skall behandlas på mötetAnmälningsärendenÅrsberättelsen föredrasBokslutet och revisorernas berättelseBeslut om ansvarsfrihetBeslut om övriga av styrelsen eller medlemmarna framförda förslag med beaktande av §11 i stadgarna. VÄLKOMMEN!
hygienartikel kursen lär du dig i år att laga olivtvål, ansiktskräm och fotbadsalt. 12 personer ryms med på kursen. Anmäl dig direkt till Mari på mari.ahrenberg@gmail.com före 10.2. till kursen får du ta med dig en tvättad glasburk, ca. 150ml. Kursen kostar 8 euro och betalas på plats i kontanter.  
Vårutfärden  är 14-15.3. Vi åker från Sibbo med Packalén buss till Helsingfors därifrån vi åker med Tallink Megastar kl.10:30 till Tallinn. Vi åker sedan vidare till sjöfartsmuseum där vi får en guidad rundtur. Vi övernattar på Hestia hotel Europa och tar Tallink Star hem kl 16:30 följande dag. Färjan anländer till Helsingfors 18:30 och så kör bussen hem oss tillbaka till Sibbo. Till priset ingår buss (tur-retur), färja (tur-retur), inträde, guide, hotellnatt i dubbelrum, frukost och resebyråtjänster. Priset är 155 euro. Enkelrum kan beställas för ett tilläggspris på 30 euro. Ni kan anmäla er till utfärden till sekreteraren@snavs.fi före 10.2.  
Kurser: praktisk kurs för motorbåtsförare och radarkurs ordnas på försommaren,  om det finns intresse. Lärare för kurserna är Ben Packalén och Eric Sundman. Ni kan kontakta Ben på ben.packalen@hotmail.fi  för mer information eller kursanmälning.  
Medlemsavgiften för år 2020 skickas också ut i samband med cirkuläret. Medlemsavgiften är 35 euro och om man vill tillhöra båtsektionen för 15 euro får man meddela det till mig på sekreteraren@snavs.fi så kommer den fakturan skilt. Som medlem i båtsektionen får du din båt besiktigad och registrerad i SBF och olika medlemsförmåner. Aktuellt inom båtliv och båtsport kan ni läsa på SBF:s sidor  www.spv.fi  
Båtplatserna i Sibbo strand kan hyras av föreningens medlemmar med en förmån på 25%. Priserna bestäms enligt båtens längd. Priset med förmån är följande: 9-12 meter 450€, 7-9 meter 375€, 5-7 meter 300€, under 5 meter 262,50€. Bryggström och vatten får man för 50€. Föreningen har ett visst antal platser i Sibbo strand och de platser som inte medlemmarna behöver kommer att gå till Sibbo strand efter 1.4 så meddela före 31 mars till glenn.saloranta@kolumbus.fi Tel: 040 504 2079 om ni vill hyra en plats. För att få platsen beviljad måste medlemsavgiften vara betald. Meddela samtidigt båtens längd, registernummer och om ni vill ha el och vatten. Endast medlemmar och deras egna båtar får hyra platsen med förmånspriset. Alla bryggor är nu förnya i Sibbo strand och hela området har fått ett ansiktslyft.  
Besiktningsmännen vill påminna er om att båten behöver skrovbesiktas om man byggt om den. På hemsidan hittar du mer information om hur ofta båten behöver skrovbesiktas och grundbesiktas förutom den årliga besiktningen.