Cirkulär 2, 2019

Publicerad: 12-04-2019

Cirkulär 2/2019
Våren är här igen och man kan bara hoppas på en lika fin sommar som förra året. Båtmässan är bakom oss och hela sommaren framför oss. En del har redan börjat fixa på båtarna och andra kanske drömmer om en ny båt. Oberoende av väder och färdmedel är alla medlemmar välkomna ut till vårt gemensamma sommarställe Fårholmen. Där kan man koppla av, bada bastu, simma och grilla. Även om där skulle vara flera båtbolag hittar alla sin egna lugna plats. Ni vet väl om att man kan hyra Bodan också? Ni kan gå in på https://www.supersaas.se/schedule/SNavS/Uthyrning av bodan för att titta vilka dagar den är ledig. Bokningssystemet är ganska krångligt men det går bra att kolla vilka dagar den är ledig via länken och sedan kontakta mig så gör jag bokningen. För att själva kunna göra en bokning måste ni gå in via länken och sedan registrera ett eget användarnamn. Sedan är er emailadress användarnamnet och Fårholmen lösenordet. Kontakta mig på sekreteraren@snavs.fi På hemsidorna hittar ni mer information om Fårholmen.

Navigationsförbundets meddelande via dotterbolaget Oy Astrofus Ab

Astrofus är nu återförsäljare av Traficoms officiella sjökort. Vi kan alltså skaffa finska sjökort till partipris, och erbjuder lärarna och föreningarna möjligheten att göra förmånliga gruppinköp. Ifall ärendet känns angeläget på något vis, ring 010 217 6480 eller skicka e-post till astrofus@suomennavigaatioliitto.com ! Enskilda exemplar kan köpas från vår butik eller beställas per e-post om ett par veckor, då vi fått in det första partiet i vårt lager.

Prisuppgifterna (och föreningarnas rabatter) delges senare på Förbundets nätsidor, föreningarna kan räkna med 10% rabatt på riktpriset vid samlade beställningar, som torde följa de priser som Traficom har på sina nätsidor https://www.traficom.fi/sv/vara-tjanster/finska-sjokort och vidare till länken Sjökort (pdf 14,81MB) https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/Merikartat_2019.pdf

27.4.2019 klockan 10-14 kan ni komma och granska era släckare på Salpar skola. Samtidigt har vi där ett lopptorg till förmån för föreningen. Har ni något ni vill/kan avstå ifrån är det fritt fram att delta. Eller så kommer ni endast för att fynda.
Snart börjar båt besiktnings tillfällena som är följande:

21 maj Båtbesiktning i Kalkstrand klockan 18-20
28 maj Båtbesiktning på Joensuu gård klockan 18-20
8-9 juni Båtbesiktning och utedassets invigning på Fårholmen
13 juni Båtbesiktning i Sibbo strand klockan 18-20
För att få båten besiktigad MÅSTE NI TILLHÖRA BÅTSEKTIONEN. Ni har ännu tid att anmäla för Båtsektionen 2019 till mig på sekreteraren@snavs.fi Behöver båten skrovbesiktas ska det göras innan sjösättning, kontakta besiktningsmännen på besiktning@snavs.fi

I februari hade vi en lärorik kväll där vi lärde oss laga miljövänliga hygienartiklar och i mars var vi på en lyckad utfärd till Vellamo i Kotka. Följande tillfälle att träffa andra medlemmar med familjer är på säsongsinvigningen på Fårholmen i samband med vårtalkot 25 maj. I juni firas midsommaren på Fårholmen och vem vet, kanske det blir levande musik? Den 10 augusti har vi aktivitetsdag på Fårholmen med olika små tävlingar som passar alla åldrar. Senare i höst, 12 oktober, kommer vi att ordna en Oktoberfest på Mårsbacka i Mårtensby.

Om ni ännu inte har reserverat en båtplats i Sibbo strand för sommaren 2019 så har den här veckan till slut, dvs. fram till den 7.4.2019 tid på er att göra det. Hör av er till Glenn på glenn.saloranta@kolumbus.fi

Om ni i fortsättningen vill få era brev per e-post får ni skicka mig er e-postadress. Då får ni tidigare veta om aktuella händelser och det är också miljövänligare.

Föreningen har en sluten grupp på facebook, vilket betyder att endast medlemmar i gruppen kan se inläggen. Jag håller på att laga en facebook-sida för föreningen. Den kan hoppeligen ge oss mer synlighet.

Jag önskar er en solig och varm vår!
Pernilla Åberg, sekreterare