Cirkulär 3, 2018

Publicerad: 02-02-2019

Efter att vi fått njuta av en varm och fin sommar vågar man knappt hoppas på en vacker höst. Men oberoende av väder så är hösten ändå här. De flesta av oss har säkert redan tagit upp våra båtar och kan nu sitta och mysa med levande ljus och höstmörker.

På Fårholmen hade vi i år ett stort vårtalko där vi städade upp ordentligt och gjorde oss av med gammalt bråte och söndriga saker. Vi blev i år igen  beviljade understöd från sparbanksstiftelsen och pengarna gick till ett nytt utedass. Det gamla finns också kvar, så nu har vi 2 skilda utedass istället för 2 under samma tak. På vårtalkot tömdes brunnen och den blev tvättad och fick ny sand på bottnet. Tyvärr har ändå vattnet luktat illa igen mot slutet av sommaren. En orsak kan kanske vara för att det inte används regelbundet. Förut hade ”vår” holme mer besökare än nuförtiden. Vi får alla göra ett nytt försök nästa år och besöka Fårholmen aktivare. Vi är ju ändå lyckligt lottade som har vår holme så nära fastlandet att man också kommer ut med liten båt.                                                                                                                                                                                               

VIKTIGA MEDDELANDE TILL ALLA MEDLEMMAR

  1. Våra båtregister är missvisande då inte alla meddelar när de säljer sin båt eller gör ägarbyte inom föreningen. Kom ihåg att ALLTID meddela då förändringar görs. En såld båt som finns kvar på våra listor kan inte heller registreras någon annanstans. Nu har vi igen gamla båtar som ”spökar” på våra listor och som föreningen betalar för till båtförbundet. Meddela ändringarna direkt till besiktningsmännen på besiktning@snavs.fi   
  2. Av samma orsak kommer INGEN att tillhöra båtsektionen automatiskt nästa år. De listorna måste också uppdateras. De som vill tillhöra båtsektionen får meddela mig på sekreteraren@snavs.fi
  3. Vänligen lämna inte saker till förvaring på Fårholmen. Om du vill donera något eller behöver tillfällig förvaringsplats får ni kontakt styrelsen på förhand.
  4. Vi håller på och planerar en utfärd till Kotka en lördag i mars. Då skulle vi åka med Packale´n bussen till både maritimcentret Vellamo där vi skulle få bekanta oss med sjöhistoria, och till Maretarium som är ett akvariehus med inhemska fiskar. Vi skulle också gå ut och äta på ett trevligt ställe tillsammans. I nästa circulär kommer mer information.

Trevlig höst!

Pernilla Åberg, sekreterare ed0 Light Gr