Cirkulär 2, 2018

Publicerad: 19-06-2018

Bästa skeppare, nu har vi sommaren snart här. Dagarna har blivit ljusare och fåglarna sjunger. Enligt mig har vi inte haft nån vidare sommar på några år. Endera har det regnat eller så har det blåst kallt. Jag har åtminstone höga förväntningar på den här sommarens väder och ser fram emot en varm och lång sommar.

Det har skett några förändringar i sommarens kurstidtabeller, mer om kurserna under Info -menun / kurser på hemsidan.

Förra året togs några nya regler ibruk på vår allas gemensamma sommarställe Fårholmen. Skräpet måste nu tas med iland av var och en själva då Rosk n`roll inte mera kör i skärgården. På holmen finns komposterande utedass dit man får föra sitt komposterande avfall. Vi beslöt också att veden är till för att värma bastun samt bodan. I grillen använder vi kol som vi själva hämtar med oss då vi vet att vi åker ut för att grilla. Om du glömmer ta med dig kolen behöver du inte ändå äta maten rå, utan sunt bondförnuft är tillåtet JJ. Bodan på Fårholmen får hyras och då många har haft problem med att göra bokningen på nätet så kan ni istället kontakta mig per email. Ni kommer in till bokningskalendern via hemsidan och kan där se vilka dagar är lediga och sedan kontakta mig. Vi kommer att ansöka om understöd av sparbanksstiftelsen för att förnya komposttoaletterna i år. Tanken är att köpa ett nytt uthus för en toa och ha den andra toan i det gamla uthuset. Då blir det utrymme för toa-förråd i det gamla husets ena bås och det blir mer privat att uträtta sina behov i två skilda uthus.

Jag har skickat ut första omgången med påminnelsefakturor på medlemsavgiften och båtsektionsavgiften. Vårt faktureringssystem har eventuellt inte uppdaterat din betalning men om du själv vet att den är gjord så syns den småningom i systemet bara den är betald med referensnummret. Då det sker ändringar i era hemadresser eller epost adresser så får ni meddela mig om saken på adressen sekreteraren@snavs.fi så gör jag ändringen i systemet. Vi har under flera år haft problem med att de som får fakturan per epost glömmer att betala den, vilket lätt händer mig själv också. Jag håller på och utreder om vi kan gå över till e-fakturering dvs. att fakturan kommer direkt till nätbanken.

Kom ihåg att betala för bryggstömmen på Fårholmen. Ni kan välja att betala 25 euro för hela säsongen eller 5 euro per dygn. Betalningen sker direkt in till föreningens konto FI11 5561 1840 0029 82 skriv i meddelanderutan vem ni är och vad ni betalar för.

Kommande program på Fårholmen:

22.6. Midsommarfest på Fårholmen. Alla är hjärtligt välkomna med och fira midsommar med hela familjen.

11.8. Aktivitetsdag på Fårholmen med olika lekar och spel för alla åldrar.

22.9. Hösttalko och säsongsavslutning. Fårholmen görs redo inför vintern.

 

Ni som tillhör båtsektionen kommer väl ihåg att utnyttja era medlemsförmåner från SPV (segling och båtsport i Finland)

på adressen  http://sv.spv.fi/teema/medlemsformaner/ kan ni läsa mer.

 

Jag önskar er alla en trevlig vår och en varm sommar!

Pernilla Åberg